Bomenwacht Oost Gelre daagt bedrijven op De Kamp en Lindebrook uit!

De winter is in aantocht – planttijd!
Op initiatief van Bomenwacht Oost Gelre worden er weer bomen beschikbaar gesteld vanuit de pilot Klimaat Klaor. Er worden 20 gratis bomen beschikbaar gesteld ter waarde van € 150. De aanplant van klimaatbomen draagt bij aan het vergroenen van bedrijventerrein De Kamp en Lindebrook. In januari zijn bij Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde al drie klimaatbomen geplant. Welk bedrijf volgt?

Klimaatboom op bedrijventerrein
Op bedrijventerreinen vindt handel plaats. Dit vraagt vaak om veel bebouwing en verharding voor productie, opslag en parkeren. Tegelijk wil je als ondernemer opvallen voor je klanten, duurzaam ondernemen en personeel een prettige werkplek bieden. Dit kan door groen aan te planten! Zo draagt het bij aan een groener entree of een beschaduwde frisse plek voor de lunch. Tegelijk helpen bomen voor verkoeling op hete dagen doordat ze verdampen en beperken we wateroverlast omdat meer water wordt vastgehouden of de bodem in kan lopen. Daarnaast help je de natuur een handje in deze stenen jungle. Bomenwacht Oost Gelre daagt daarom bedrijven uit om een zogenaamde Klimaatboom te planten!

Hoe werkt het?
Bij aanmelding komen vrijwilligers van de Bomenwacht bij u langs voor vrijblijvend advies. Ze lichten de actie toe, denken met u mee welke boomsoort geschikt is en kijken met u waar de boom/bomen geplant kunnen worden. Klimaat Klaor stelt gratis bomen, boompalen en watergeefbuis beschikbaar ter waarde van €150,- inclusief btw, per boom. Plant u de bomen aan in bestrating? Dan is nog eens maximaal €100,- per boom beschikbaar voor de aanleg van een plantvak. De Bomenwacht regelt de bestelling en levering op uw adres. U hoeft alleen te zorgen voor de aanleg en het onderhoud. De actie loopt tot eind december dit jaar. Dus wees er snel bij!

Gratis klimaatbomen voor bedrijven!

Contact
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Henk Adema van Bomenwacht Oost Gelre.

Hij is telefonisch bereikbaar  06-13 70 10 51

Wat is Klimaat Klaor?

klimaat kloar logoKlimaat Klaor is een pilot ingegeven door klimaatverandering. Droogte, wateroverlast,
waterkwaliteit en hittestress spelen rond Lichtenvoorde, Vragender en Lievelde steeds meer een rol. Bewoners, ondernemers en organisaties zetten zich in voor een gebied dat tegen een stootje kan. Klimaat is daarbij het verbindende thema. Tot eind 2019 helpt Klimaat Klaor met het versnellen van mooie plannen uit het gebied die te maken hebben met vergroenen, ontstenen en water vasthouden in de natuur en landbouw, op bedrijventerreinen en bij jou als bewoner. Dit voor een aantrekkelijk gebied om te wonen, ondernemen en recreëren.

Tips, voorbeelden en meer informatie vind je op www.klimaatklaor.nl en www.weetvanwater.nl.

© Bomenwacht-Oostgelre 2024