Woensdag 16 maart is het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. De gemeente Oost Gelre doet al jaren actief mee aan Boomfeestdag. Dit jaar is het de beurt aan de leerlingen van de Sint Ludgerusschool in Zwolle (Groenlo) en de Frans ten Boschschool in Lichtenvoorde. Wethouders René Hoijtink en Marieke Frank steken daarbij ook de handen uit de mouwen. Het thema voor Boomfeestdag 2016 is het belang van bomen in bossen, zowel in stadbossen als in bossen in het landschap.

 

Sint Ludgerusschool, Zwolle (Groenlo)
De woensdagochtend staat voor de leerlingen van de Sint Ludgerusschool Zwolle helemaal in het teken van bomen. Om 8.30 uur wordt de Boomfeestdagvlag gehesen en wordt de eerste boom voor de school geplant: een mooie zoete kers. Om 10.15 uur vertrekken de leerlingen met het Vestingstadtreintje naar de plantlocatie nabij boerderij ‘Essink’ aan de Oude Borculoseweg 8. Wethouder René Hoijtink houdt om 10.30 uur een korte toespraak en plant de eerste boom. Daarna helpt hij de kinderen bij het planten van de 17 eiken en 14 elzen.
Bomen planten in Lichtenvoorde.

Frans ten Boschschool, Lichtenvoorde
Ook in Lichtenvoorde staat de woensdagochtend voor de leerlingen van de Frans ten Boschschool in het teken van Boomfeestdag. De leerlingen beginnen ’s morgens met het planten van 15 krentenbomen op het schoolplein. Om 10.30 uur gaat het planten verder op de plantlocatie buiten de bebouwde kom, langs de Aaltenseweg (parallel aan de Hamelandweg), vanaf kwekerij Goossens richting de gemeentegrens. Wethouder Marieke Frank spreekt eerst de kinderen toe. Daarna worden zo’n 90 bomen geplant, waaronder zoete kers, krentenbomen, berken, hazelaars, elzen en lijsterbessen. In totaal wordt zo een strook van 800 m1 beplant.

Amerikaanse eik bg

Commissie Boomfeestdag

André te Brake

Ans ten Have

Jetty Rodenburg

© Bomenwacht-Oostgelre 2024